Kilauan Mataku

Piala Thomas 2010 Milik China

Sebelum berlangsungnya Piala Thomas 2010 banyak masalah2 dan pergelutan dalaman BAM.. masing2 mahu menunjukkan sape yg lebih berkuasa..
Disini lah bermulanya tanda2 badminton Malaysia akan malap dimana pihak pengurusan yg bermaslah.. pemain yg jadi mangsa.. Tambahan pula M'sia skrg tiada pemain2 pelapis yg mantap lagi seperti dulu...erm..

Apepun..Aku dah bosan dan geram dengan campur tangan politik terhadap sukan diM'sia.Baik sukan Badminton,takraw,bolasepak,futsal,hoki mahupun sukan2 lain.. Akibat dari tangan2 ghaib merka menjatuhkan org2 tertentu yg berkebolehan memimpin induk sukan tersebut telah diganti dengn tunggul kayu semata2 nak dapatkan name..
So, disebabkan inilah habis jahanam prestasi sukan2 di malaysia..erm pepun aku nak ulas skit aksi2 menarik tentang penemuan Lin Dan vs LCW..


Perang Psikologi antara Lindan vs Lee Chong Wei



Dari awal permainan aku dah bleh agak aksi2 kedua2 pemain saling menganjing2, memperli dan mengacah semata2 nak jatuhkan moral @ mental pihak lawan.. Xkurang juga dengan aksi2 kedua2 pemain selepas dapat mata dengan mengeluarkan sindiran…huhu.. pada aku, mane2 pertandingan pasti akan ade perang psikologi supaya pihak lawan tidak dapat tumpukan perhatian pade permainan..ahaks..

Tapi hakikatnya utk game kali nih..Ternayata mental Lin Dan lebih kuat dari Lee Chong Wei dengan aksi2 yg kosisten dipamerkannya..LCW plak men cam budak2 je..huhu.. Seperti kita sedia maklum lin dan mempunyai 4 org doktor peribadi.. termasuk doktor psikologi..erm..

Nak dijadikan citer, Masa kedudukan 10-5 dimana LCW dapatkan mate ke 5 game ke -2 nih.. jelas sgt Lcw keluarkan sindiran pade Lin dan.. lepas tu, lin dan plak wat aksi mengunjing LCW dgn berlari dan melompat dgn bergaya serta semangt utk ke tepi gelanganga berehat setelah mata ke -11..huhu.. saat nih kelihatan LCW hampa je..mcm2 perang psikologi…huhu..





Video diatas menujukkan lin dan bukak baju selepas menang ngan Lcw seterusnya menari @ wat aksi Azroy dalam filem gila2 remaja pade minit ke-3 video nih..ahaha.. menganjing sungguh Lin dan kat Lcw serta nenek Rosmah..huhu :D




Selain menyaksikan perlawanan Piala Thomas.. para peminat badminton turut disajikan dengan telatah serta karenah pengulas sukan (Datuk Rahim Razali) yg begitu kelakor sekali dlm mengulas sukan badminton nih atau dengan erti kata lain xtau nak ulas pe.. sampai razif sidek pun tertawa dgn perkataan2 & telatah pengulas suka..ahaha.. mcm2 kate melucukan keluar..huhu..

Antaranya cam perkataa 11/2 inchi je bola keluar…
Pemain terbang menjatuhkan badan dia kata cam lompat jauh..
Dan mcm2 lagi ar..huhu..


Kesimpulannya, tidak dinafikan setelah melihat LCW dan taufik Hidayat tewas mudah kepada Lin..kedua2 pemain tersebut mengakui kehebatan Lin Dan dari segi Serangan, pertahanan & kawalan bola yg kemas..Setiap Smash dapat diangkat serta jarang sekali membuat kesilapan..

Labels:

posted by Amrixxx @ 5:59 PM,

2 Comments:

At May 17, 2010 at 8:04 AM, Blogger my.mastura said...

aku mmg respek lin dan main..mmg world class la...org smash gini, dia leh petik..org smash gitu, dia leh petik...

aku x pasan lak yg psl ejek2 tu..hehhe..sbb aku tgh tahan sakit jantung, so, x leh fokus sgt...

tp final, double ngan 2nd single main mmg best...ni baru la katanyer game...Indon kalah pon, kalah bermaruah sbb mmg fight giler...aku rasa M'sia kalah hari tu, senang sgt..mcm bukan world class stage je..huhu

 
At May 17, 2010 at 8:29 AM, Blogger Amrixxx said...

ekceli..mase lawan ngan jepun tempoh hari lagi aku dah bleh agak m'sia akan kalah thomas cup nih..huhu..

babtu xminat nak sokong beria sgt..hehe :D

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home

Image Hosting by imagefra.me

The Authors

Blog "Kilauan Mataku" ini merencanakan perjalanan sisa hidup aku yang menempuh ranjau kehidupan yang penuh lakonan.. Pada Kilauan Mataku tiada ape yang indah melainkan aku dapat menempuhi segala kesulitan dengan tersenyum manish.. Kilauan Mataku tersenyum indah dan manja seolah-olah ku ketahui akan akhir hayat ku.. Sakitku alami ku pendamkan dengan menjauhkan diri dari teman untuk ku luahkan kesabaran & ketabahan ku.. Mataku seolah menitiskan air mata andai ku lihat Kilauan Mataku bersama teman-teman leka bersuka ria.. Ingatlah wahai Mataku.. Sesungguhnya dunia ini lautan yang dalam, dan manusia telah banyak karam didalamnya, oleh itu jadikan lah kapal mu didunia ini berbakti kepada Allah, muatannya Iman dan layar nya Tawakkal, mudah- mudahan kamu selamat".

"Khairul Amri"

Kilauan Dimataku

Jika Allah menimpakan sesuatu kemudharatan kepadamu, maka tidak ada yang dapat menghilangkannya kecuali Dia. Dan jika Allah menghendaki kebaikan bagi kamu, maka tak ada yang dapat menolak kurniaNya. Dia memberikan kebaikan itu kepada siapa yang dikehendakiNya di antara hamba-hambaNya dan Dialah Yang Maha Pengampun lagi Maha Penyayang..

Image Hosting by imagefra.me

Sajak Dimataku

Indah nian malam cemerlang
Bertaburan beribu bintang
Sayang rembulan bersendirian
Seperti tiada berteman
Sungguh ada beribu bintang
Hanya satu indah berseri
Walaupun berjuta sayang
Yang mana satu idaman hati

Cari bintang kejora
Berseri dan bercahaya
Tapi sayang dik sayang
Kejora di awang-awang
Kalau bulan yang kesepian
Jangan pungguk yang dirindukan
Jikalau mencari kawan
Bintang di awan sanggup temankan....


~Amrixxx~

Lets Shout

Aku Dimataku

Jika Dia Diam, Diamnya Sangat Menyenangkan.. Jika Dia Senyum, Senyumnya Sangat Membahgiakan... Jika,Jika & JIka... Semuanya Membuatkan Kita Selesa... Itulah Dia Insan Yang Punyai Akhlak Yang Terpuji..

click for more

Sedang Berkilauan Di Mataku

Links

Blog Mataku

Archives

Previous Posts

Recent Comment

IP Mataku

IP

Siaran Mataku

TV3TV9 dekat dihati NTV7GB | Grand Briliance

Berita HarianBaca paper... .: Harian Metro :.Your Independent News [ Malay Mail]HARAKAH daily

Sifoo GrafikDewan Bahasa & Pustaka MAXIS web MMSMAXIS web SMS

gengjurnal.netwebkl jiwang.netdigital dome Tokeikedai.netKhairilhusni | ..::K-rex20XX~~ Laman Informasi Anda ::..

Parti Pas Malaysia.: PARTI KeADILan Rakyat:.




Get this widget!


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com