Kilauan Mataku

Kuiz Cakap Orang Temerloh - Advance

Kuiz nih aku amik kat facebook gak.. tp xde ar payoh benor cam kat blog bro eddie.. huhu.. cucu datuk bahaman pung xpaham..ahaks.. :D
sape2 yg rase bukan org pahang sila ar jawab..huhu

1. Penghulu:aok nok ko ne tu?
a. nak ke mana?
b. wak nak kon tu?
c. awak nak ambik corner tu?

2. Pedooh betoi budok tadi??
a. budak tadi menipu
b. laju betul budak tadi
c. pandai budak tadi

3. Jom gi ngeteh??
a. ajak g menoreh
b. minum sambil berborak kat warung
c. buat air teh

4. Aok ni kanyor ker?
a. nama awak gayor?
b. rasa mamai,pening
c. awak rasa best ker?

5. Rodong ke gini??
a. tunggang macam ni ker?
b. macam ni ker kawan?
c. cucuk macam ni ker?

6. Berlomoih betui aok ni
a. bertungkus lumus?
b. comot
c. bersemangat

7. Baale teruknyer
a. bala yang teruk
b. bala bencana yg menimpa
c. teruk sangat2

Labels:

posted by Amrixxx @ 3:20 PM,

8 Comments:

At April 24, 2010 at 7:06 PM, Blogger ~* chirpy_chummy *~ said...

wohooo..bak cni nk acu try test! ;)

1)a. nak ke mana?
2)c. pandai budak tadi
3)b. minum sambil berborak kat warung
4)c. awak rasa best ker?
5)b. macam ni ker kawan?
6)b. comot
7)c. teruk sangat2

hehe..brp betol? ape adiah nih?

 
At April 24, 2010 at 9:30 PM, Blogger F A R Y N said...

hahahahaa..sumpah aku fail kalau jawab

 
At April 25, 2010 at 10:25 AM, Blogger Amrixxx said...

am to mar - 5 je betul..huhu :D

am to vin - ahhh..ko nih vin.. menda ar nak jadi..
sia2 je asal pahang..jawab ar...huhu :D

 
At April 26, 2010 at 5:58 PM, Blogger bofoyengfeng said...

gua nak cuba try test tengok..eheheh..
1. a. nak ke mana?
2. a. budak tadi menipu
3. b. minum sambil berborak kat warung
4. c. awak rasa best ker?
5. a. tunggang macam ni ker?
6. b. comot
7. b. bala bencana yg menimpa

 
At April 27, 2010 at 8:18 AM, Blogger Amrixxx said...

huhu..
4 betul 3 salah kemat.. :D

 
At April 27, 2010 at 12:43 PM, Blogger bofoyengfeng said...

ahh..kira pass la jugak tu..hehehe...

 
At April 27, 2010 at 12:57 PM, Anonymous Eddie said...

Jap. orang Nogori sombilan nak torai. hahahha

1.a
2.a
3.b
4.b
5.b
6.b
7.c

 
At April 27, 2010 at 2:32 PM, Blogger Amrixxx said...

am to kemat- okey kemat, ko boleh datang kat pahang.. klu ko salah semer pun xpe..ko boleh dtg pahang..kita kompromi..huhu :D

am to bro eddie- uiks..org nogori sombilan belah mano nih? ahaha... kompem salah semer..ekeke :P

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home

Image Hosting by imagefra.me

The Authors

Blog "Kilauan Mataku" ini merencanakan perjalanan sisa hidup aku yang menempuh ranjau kehidupan yang penuh lakonan.. Pada Kilauan Mataku tiada ape yang indah melainkan aku dapat menempuhi segala kesulitan dengan tersenyum manish.. Kilauan Mataku tersenyum indah dan manja seolah-olah ku ketahui akan akhir hayat ku.. Sakitku alami ku pendamkan dengan menjauhkan diri dari teman untuk ku luahkan kesabaran & ketabahan ku.. Mataku seolah menitiskan air mata andai ku lihat Kilauan Mataku bersama teman-teman leka bersuka ria.. Ingatlah wahai Mataku.. Sesungguhnya dunia ini lautan yang dalam, dan manusia telah banyak karam didalamnya, oleh itu jadikan lah kapal mu didunia ini berbakti kepada Allah, muatannya Iman dan layar nya Tawakkal, mudah- mudahan kamu selamat".

"Khairul Amri"

Kilauan Dimataku

Jika Allah menimpakan sesuatu kemudharatan kepadamu, maka tidak ada yang dapat menghilangkannya kecuali Dia. Dan jika Allah menghendaki kebaikan bagi kamu, maka tak ada yang dapat menolak kurniaNya. Dia memberikan kebaikan itu kepada siapa yang dikehendakiNya di antara hamba-hambaNya dan Dialah Yang Maha Pengampun lagi Maha Penyayang..

Image Hosting by imagefra.me

Sajak Dimataku

Indah nian malam cemerlang
Bertaburan beribu bintang
Sayang rembulan bersendirian
Seperti tiada berteman
Sungguh ada beribu bintang
Hanya satu indah berseri
Walaupun berjuta sayang
Yang mana satu idaman hati

Cari bintang kejora
Berseri dan bercahaya
Tapi sayang dik sayang
Kejora di awang-awang
Kalau bulan yang kesepian
Jangan pungguk yang dirindukan
Jikalau mencari kawan
Bintang di awan sanggup temankan....


~Amrixxx~

Lets Shout

Aku Dimataku

Jika Dia Diam, Diamnya Sangat Menyenangkan.. Jika Dia Senyum, Senyumnya Sangat Membahgiakan... Jika,Jika & JIka... Semuanya Membuatkan Kita Selesa... Itulah Dia Insan Yang Punyai Akhlak Yang Terpuji..

click for more

Sedang Berkilauan Di Mataku

Links

Blog Mataku

Archives

Previous Posts

Recent Comment

IP Mataku

IP

Siaran Mataku

TV3TV9 dekat dihati NTV7GB | Grand Briliance

Berita HarianBaca paper... .: Harian Metro :.Your Independent News [ Malay Mail]HARAKAH daily

Sifoo GrafikDewan Bahasa & Pustaka MAXIS web MMSMAXIS web SMS

gengjurnal.netwebkl jiwang.netdigital dome Tokeikedai.netKhairilhusni | ..::K-rex20XX~~ Laman Informasi Anda ::..

Parti Pas Malaysia.: PARTI KeADILan Rakyat:.




Get this widget!


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com