Kilauan Mataku

Penat Berjalan…Ditengah kota…

Pada suatu hari yang cerah.. aku berjalan-jalan ditengah kota..
Aku terlihat lat kalender NSTP & tiket Gambang water Park 10 keping..
aku dah dapat… rupenye ku bermimpi..hehe..
Tetiba.. poskod miskol kol.. aku kol balik semula pehtuh.. kemudian....

Poskod: Encik Amri..Encik ade anto surat erk?

Aku : Aik!! Bila mase plak sy ade anto surat? Nak dapat surat ade ar.. (aku rase pelik & kehairanan bin ajaib sambil tersenyum..huhu)..


Poskod :- Oooo… jadi alamat nih terbalik ar erk..daripada & kepada.. sy ingatkn encik nak anto surat.. tp alamat xlengkap & salah nombor plak tuh.. poskod tuh ketawa bersahaja je..huhu..

Aku :- huhu.. ye ar kot.. pehtu… three ar kan.. :P




Lepas abish sembang ngan poskod..
Aku segera kol nish bertanyakn dak despatch dia anto alamat terbalik…nish pun tejut & xpasan..huhu..yg cedihnya.. tiket nih dah expired date pade 23/01/10.. sepatutnya dapat hari khamis (21/01/10) tapi disebabkn silap dak despatch darjah 3 tuh terpaksa ar poskod anto ari jumaat..ari jumaat kat ganu cuti ar plak..huhu..

Poskod tuh terpksa ar anto pade sabtu petang..bau rancang nak ajak dak2 opis pergi bersantai kat water park…nak wat cane kan xde rezeki..erm.. pepun.. lat kalender tuh cute je yg aku letak atas meja kat opis.. hehe.. :p

Labels:

posted by Amrixxx @ 8:25 PM,

14 Comments:

At January 29, 2010 at 9:35 AM, Blogger F A R Y N said...

fuyyoooo gambar..ehem :P

 
At January 30, 2010 at 12:32 PM, Blogger Anish said...

ekekekeke ya ampun, dak despatch tu baru belajar menulis n mengeja la am :P:P

 
At January 30, 2010 at 8:15 PM, Blogger Amrixxx said...

am to vin -biasa ar..gambo org xhensem mmg camtuh vin..huhu :P
ko jgn gatai simpan bawah bantal lak..ekeke..

am to nish -huhu..xpe ar..kim salam kat cikgu dak desptach tu nish.. patutnye dak despatch tu blaja ngeja & nulis ngan nish kan kan...ohoho :P

 
At January 31, 2010 at 6:10 PM, Anonymous wirajiwa said...

happa puyaa budak posto nih

 
At January 31, 2010 at 8:15 PM, Blogger Amrixxx said...

nak wat cane..bau blajo ngeja bro...huhu :P

 
At January 31, 2010 at 9:52 PM, Blogger Anish said...

wahkakakaka bukan lajar dari am ke :p

 
At February 1, 2010 at 8:27 AM, Blogger Amrixxx said...

uiks....
ngan am blajo ngaji je...huhu. :P

 
At February 2, 2010 at 6:44 PM, Blogger Anish said...

eyh2 nak belajar lah ngan am camtu

 
At February 2, 2010 at 10:10 PM, Blogger Amrixxx said...

huhu..
dipersilakan...
am nak nish bace surah al-fatihah dgn bertaranum skg pat pat.. :P

 
At February 2, 2010 at 10:28 PM, Blogger Anish said...

muhahahahah bleh2 no hal, nak bc tarannum ape?

Bayati,Hijjaz,Nahawand,Rast,Sikah,Jiharkah? maner satu nak? :p

 
At February 2, 2010 at 10:39 PM, Blogger Amrixxx said...

huhu...
dah 6 purnama ustaz am tunggu nish ngaji...
bace bismillah pun xdengor2 lagi..ekeke :P

 
At February 3, 2010 at 12:15 PM, Blogger Anish said...

elehhhhhhhhhhh.....anis dah bc ari2, am je tak dgr :p

 
At February 3, 2010 at 2:27 PM, Blogger Amrixxx said...

huhu..
mane nak dgr.. nish xkuar sore pung...
yg am dgr sore uwaaaaaa je..ahaks.. :P

 
At February 3, 2010 at 5:52 PM, Blogger Anish said...

muhahahahahaha...

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home

Image Hosting by imagefra.me

The Authors

Blog "Kilauan Mataku" ini merencanakan perjalanan sisa hidup aku yang menempuh ranjau kehidupan yang penuh lakonan.. Pada Kilauan Mataku tiada ape yang indah melainkan aku dapat menempuhi segala kesulitan dengan tersenyum manish.. Kilauan Mataku tersenyum indah dan manja seolah-olah ku ketahui akan akhir hayat ku.. Sakitku alami ku pendamkan dengan menjauhkan diri dari teman untuk ku luahkan kesabaran & ketabahan ku.. Mataku seolah menitiskan air mata andai ku lihat Kilauan Mataku bersama teman-teman leka bersuka ria.. Ingatlah wahai Mataku.. Sesungguhnya dunia ini lautan yang dalam, dan manusia telah banyak karam didalamnya, oleh itu jadikan lah kapal mu didunia ini berbakti kepada Allah, muatannya Iman dan layar nya Tawakkal, mudah- mudahan kamu selamat".

"Khairul Amri"

Kilauan Dimataku

Jika Allah menimpakan sesuatu kemudharatan kepadamu, maka tidak ada yang dapat menghilangkannya kecuali Dia. Dan jika Allah menghendaki kebaikan bagi kamu, maka tak ada yang dapat menolak kurniaNya. Dia memberikan kebaikan itu kepada siapa yang dikehendakiNya di antara hamba-hambaNya dan Dialah Yang Maha Pengampun lagi Maha Penyayang..

Image Hosting by imagefra.me

Sajak Dimataku

Indah nian malam cemerlang
Bertaburan beribu bintang
Sayang rembulan bersendirian
Seperti tiada berteman
Sungguh ada beribu bintang
Hanya satu indah berseri
Walaupun berjuta sayang
Yang mana satu idaman hati

Cari bintang kejora
Berseri dan bercahaya
Tapi sayang dik sayang
Kejora di awang-awang
Kalau bulan yang kesepian
Jangan pungguk yang dirindukan
Jikalau mencari kawan
Bintang di awan sanggup temankan....


~Amrixxx~

Lets Shout

Aku Dimataku

Jika Dia Diam, Diamnya Sangat Menyenangkan.. Jika Dia Senyum, Senyumnya Sangat Membahgiakan... Jika,Jika & JIka... Semuanya Membuatkan Kita Selesa... Itulah Dia Insan Yang Punyai Akhlak Yang Terpuji..

click for more

Sedang Berkilauan Di Mataku

Links

Blog Mataku

Archives

Previous Posts

Recent Comment

IP Mataku

IP

Siaran Mataku

TV3TV9 dekat dihati NTV7GB | Grand Briliance

Berita HarianBaca paper... .: Harian Metro :.Your Independent News [ Malay Mail]HARAKAH daily

Sifoo GrafikDewan Bahasa & Pustaka MAXIS web MMSMAXIS web SMS

gengjurnal.netwebkl jiwang.netdigital dome Tokeikedai.netKhairilhusni | ..::K-rex20XX~~ Laman Informasi Anda ::..

Parti Pas Malaysia.: PARTI KeADILan Rakyat:.




Get this widget!


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com