Kilauan Mataku

Semoga Roh Sahabatku Dicucuri Rahmat

pagi tadi terima mesej kat ym dari cece @ sya..

kawan2.. sedekahkan al fatihah pada mohd hanif abdullah aka ben.. kawan kita ada dapat berita from his mom yg hanif meninggal selasa mlm baru2 nie due to car accident..menurut mama hanif, arwah diuruskan secara islam dan selamat dikebumikan semalam..marilah sama2 kita mendoakan, semoga arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang yg beriman.. al-fatihah.. spread the news..


erm..dgn rasa terkejut,sayu hati & pelik camne arwah eksiden...
aku terus sedekahkn al-fatihah...
dalam fikiran aku hanye tau sakit dia je..erm....

bila fikir2 balik seolah2 ade org cuba nak mintak tolong..
aku kol no.tel dia nak tau kesahihan kot2 sape2 leh ckp..tp xdpt...
bila aku pk balik pasal mama dia.. seolah2 ade sesuatu yg xkena pade arwah..




apepun..
kiranye perkara ni benar..Semoga Roh arwah tenang & dicucuri rahmat..amin

Labels:

posted by Amrixxx @ 10:38 PM,

2 Comments:

At December 12, 2009 at 10:50 AM, Blogger my.mastura said...

kurang paham..naper ayat tu "menurut mama hanif, arwah diuruskan secara islam..."

apa2 pon, al-fatihah juga utk arwah..

 
At December 12, 2009 at 4:56 PM, Blogger Amrixxx said...

erm..
menurut tuh..mama dia bagitau ar..ngee

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home

Image Hosting by imagefra.me

The Authors

Blog "Kilauan Mataku" ini merencanakan perjalanan sisa hidup aku yang menempuh ranjau kehidupan yang penuh lakonan.. Pada Kilauan Mataku tiada ape yang indah melainkan aku dapat menempuhi segala kesulitan dengan tersenyum manish.. Kilauan Mataku tersenyum indah dan manja seolah-olah ku ketahui akan akhir hayat ku.. Sakitku alami ku pendamkan dengan menjauhkan diri dari teman untuk ku luahkan kesabaran & ketabahan ku.. Mataku seolah menitiskan air mata andai ku lihat Kilauan Mataku bersama teman-teman leka bersuka ria.. Ingatlah wahai Mataku.. Sesungguhnya dunia ini lautan yang dalam, dan manusia telah banyak karam didalamnya, oleh itu jadikan lah kapal mu didunia ini berbakti kepada Allah, muatannya Iman dan layar nya Tawakkal, mudah- mudahan kamu selamat".

"Khairul Amri"

Kilauan Dimataku

Jika Allah menimpakan sesuatu kemudharatan kepadamu, maka tidak ada yang dapat menghilangkannya kecuali Dia. Dan jika Allah menghendaki kebaikan bagi kamu, maka tak ada yang dapat menolak kurniaNya. Dia memberikan kebaikan itu kepada siapa yang dikehendakiNya di antara hamba-hambaNya dan Dialah Yang Maha Pengampun lagi Maha Penyayang..

Image Hosting by imagefra.me

Sajak Dimataku

Indah nian malam cemerlang
Bertaburan beribu bintang
Sayang rembulan bersendirian
Seperti tiada berteman
Sungguh ada beribu bintang
Hanya satu indah berseri
Walaupun berjuta sayang
Yang mana satu idaman hati

Cari bintang kejora
Berseri dan bercahaya
Tapi sayang dik sayang
Kejora di awang-awang
Kalau bulan yang kesepian
Jangan pungguk yang dirindukan
Jikalau mencari kawan
Bintang di awan sanggup temankan....


~Amrixxx~

Lets Shout

Aku Dimataku

Jika Dia Diam, Diamnya Sangat Menyenangkan.. Jika Dia Senyum, Senyumnya Sangat Membahgiakan... Jika,Jika & JIka... Semuanya Membuatkan Kita Selesa... Itulah Dia Insan Yang Punyai Akhlak Yang Terpuji..

click for more

Sedang Berkilauan Di Mataku

Links

Blog Mataku

Archives

Previous Posts

Recent Comment

IP Mataku

IP

Siaran Mataku

TV3TV9 dekat dihati NTV7GB | Grand Briliance

Berita HarianBaca paper... .: Harian Metro :.Your Independent News [ Malay Mail]HARAKAH daily

Sifoo GrafikDewan Bahasa & Pustaka MAXIS web MMSMAXIS web SMS

gengjurnal.netwebkl jiwang.netdigital dome Tokeikedai.netKhairilhusni | ..::K-rex20XX~~ Laman Informasi Anda ::..

Parti Pas Malaysia.: PARTI KeADILan Rakyat:.




Get this widget!


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com